Keravan omakotiyhdistys ry - Logo


Keravan Omakotiyhdistys ry 
Toukolantie 20
04200 Kerava

Päivitys 28.10.2018


KERAVAN OMAKOTIYHDISTYS ry

  Ajankohtaista

Uusia jäsenetuja, Kuvia kesäretkeltä 2018

TAPAHTUMIA

Liity nyt jäseneksi, loppuvuosi ilmaiseksi
Kaikki, jotka liittyvät Keravan Omakotiyhdistyksen jäseneksi 1.9.2018 jälkeen, maksavat jäsenmaksun vasta vuodesta 2019. Siis loppuvuosi ilmaiseksi, mutta sekä yhdistyksen että Suomen Omakotiliiton täydet edut. Liittymisohjeet löydät täältä.
Miten myyn turvallisesti kotini – Uudisrakennuskohteet Keravalla
To 8.11.2018 klo 18:00-19:45, Sininen sali, Hyvinvointityönkeskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Kahvitarjoilu tilaisuuden aluksi.
    Myyntijohtaja Timo Pasanen, OP-Kiinteistökeskus Kerava, kertoo, miten myyn turvallisesti oman asunnon. Mitkä ovat myyjän vastuut ja miten myyntiin kannattaa varautua? Entä mikä on välittäjän vastuu ja ostajan vastuu?
   Millaisia ovat myynnissä olevat keravalaiset uudisrakennuskohteet, ja mitä on rakenteilla? OP-Kiinteistökeskus Kerava esittelee As Oy Keravan Kuparilinnan ja As Oy Keravan Aleksinkaarteen.

Yhdistyksen syyskokous
To 8.11.2018 klo 19:45-20:30, Sininen sali, Hyvinvointityönkeskus, Aleksis Kiven tie 19, Kerava.
   Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräisinä asioina yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019, päätetään jäsenmaksu vuodelle 2019, valitaan puheenjohtaja vuodelle 2019 sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kaudeksi 2019–20.
   Syyskokouksen osallistujien kesken arvotaan muutama yllätyspalkinto.

Helsingin Pelastusliitto
Asukasturvallisuustapahtuma
La 17.11.2018 klo 10-14, Helsingin Pelastusliitto, Lääkärinkatu 3, Helsinki (Laakson kalliosuoja). Väliajalla on kahvitarjoilu.
Omakotiliiton Helsingin ja Uudenmaan Piirit järjestävät yhdessä asukasturvallisuustapahtuman. Alustusten aiheina on:
 • Omakotiliiton ajankohtaiskatsaus
 • Piha- ja leikkivälineiden turvallisuus
 • Älykkäät lukitusratkaisut
 • Asuinpiirin turvallisuus poliisin näkökulmasta
 • Asumisen turvallisuus
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta sinne tulee ilmoittautua 12.11. mennessä. Ilmottautuminen tästä.  Tilaisuuteen mahtuu 70 henkilöä.

Uusia jäsenetuliikkeitä
SaunaMax – saunaremontit ja kiukaat
SaunaMax on erikoistunut saunojen huoltoon, korjauksiin ja remontointiin. SaunaMax tarjoaa yhdistyksen jäsenille jäsenetuna:
•    25 % alennuksen Harvian kiukaista, kun kiuas tilataan asennettuna (kiukaiden hinnat)
•    15 % alennuksen saunahuoltopaketeista (kiuashuolto + laudehuolto)
•    Harvia the Wall- tai Cilindro -kiuas maksutta saunaremontin (vähintään paneelien ja lauteiden uusiminen) yhteydessä.
Yhteystiedot: Pavintie 3, Vantaa, 040 732 2472.Tuusulan Pienkone – pienkonehuollot
Tuusulan Pienkone tarjoaa pienkoneiden huollon yhteydessä huolto-osista 10 % alennuksen (ei koske kampanjahintoja), huollettavien laitteiden edulliset noudot ja palautukset (10 € suunta) ja sesongin ulkopuolella noudot veloituksetta. Kone¬kaupoissa alennus 5 % suositushinnoista (ei koske tarjous- tai kampanjahintoja). Kortti esitettävä huoltoon tuotaessa.
Yhteystiedot: Huoltotie 1, Tuusula, 09 2757 120.

K-Rauta Järvenpää
Keravan Omakotiyhdistyksebn jäsenkortilla saa nyt alennusta K-Rauta Järvenpäästä. Jäsenetualennus on 3-12  prosenttia tuotteesta riippuen. Tarjoushintaisista tai nettohinnoitelluista tuotteista alennusta ei saa. Yhteystiedot: Rajaniitynkatu 1, Järvenpää, 020 7288 500.NORJAN MATKAN KUVIA 2018
Omakotiyhdistys teki kesällä 2018 matkan Norjaan. Matkalla oli 46 henkilöä. Ohessa Marja Mattilan ottamia kuvia retkeltä.

PENSASLEIKKURI UUSITTU, OSASILPPURI KORJATTU
Pieni pensasleikkuri CMI on korvattu uudella isommalla Makitan sahalla. Siinä on 52 cm:n terä, teho 400 W ja kahden käden turvakytkin. Myös Ryobi pensasleikkuri on takuukorjattu. Oksasilppuriin on vaihdettu uudet purevat terät.

NYT ON VIIME HETKI TILATA NUOHOUS
Syksyllä ehdit vielä tilata nuohouksen ennen lämmityskauden alkamista. Nuohoojapojat on jäsenetuliikkeemme, jonka voit tilata nettikalenterista.KESÄRETKI PETROSKOIHIN 24.–28.7.2017      kuvia retkeltä

Kesäretki suuntautui Venäjälle aina Äänisjärvelle saakka, jossa itäisin kohteemme oli puukirkoistaan tunnettu Kižin saari, Unescon maailmaperintökohde. Petroskoi oli siisti ja suuri kaupunki, tie sieltä Pietariin uusi ja hyvässä kunnossa.Sää suosi, ei satanut eikä ollut helle, kaikinpuolin hyvä retki-ilma. Putinin vierailut ja niiden valmistelu hidastivat ja häiritsivät matkaamme sekä Petroskoissa että Pietarissa.
Retkelle osallistui 38 henkilöä. Kuvia retkeltä löytyy täältä.  Kuvaajana toimi Harri Hänninen.Aurinkosähkö
AURINKOSÄHKÖÄ OMAKOTITALOON – JÄRKEE VAI EI
Marja Jallinnoja PlayGreen Finlad Oy:stä ja Osmo Auvinen Keravan Energialta kertoivat 26.4.2017 mahdollisuuksista hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa. Esitysten tarkoituksena oli antaa perustiedot aurinkosähköjärjestelmän hyödyntämisestä, kuvata millaisia aurinkopaneelijärjestelmiä on, paljonko ne ja asennustyö maksavat, kannattaako investointi? Mitkä ovat aurinkoenergian kehitysnäkymät, ja kuinka kauan paneelit kestävät? Miten energialaitos suhtautuu yli oman tarpeen tuotettuun sähköön, kuka asennustyön hyväksyy? Näihin löydät vastauksia oheisista esitelmistä: PlayGreen ja Keravan Energia.

MTV3:N JA NELOSEN LÄHETYSTAAJUUDET MUUTTUVAT ANTENNI-TV-VERKOSSA 17.5.2017
Muutostöiden taustalla on uusi maanpäällisen television
toimilupakausi, joka alkaa 17.5.2017. Muutos koskee kotitalouksia, jotka
vastaanottavat antenni-tv-lähetyksiä. Muutosten myötä kanavat MTV3 ja NELONEN siirtyvät A-kanavanippuun. Muutos vaatii  TV-vastaanottimen kanavahaun tekemistä.
Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta  tai laitteen käyttöoppaasta. Kaikki kanavapaikat löytyvät täältä.


Tiedote 3.12.2016
Uusi antennitelevision lähetys perustuu kahteen erilliseen antenniverkkoon: Digitan UHF ja DNA:n VHF. Tarvitse kumpaankin oman antennin. Uudet teräväpiirtolähetykset edellyttävät myös uuden Antenna Ready HD -vastaanottimen, joka tukee DVB-T2-lähetystekniikkaa. Lisätietoja täältä.


Järjestelmäasiantuntija Mika Pihlajamaa, Exatell Oy:stä kertoi 25.11.2015 yhdistyksen syyskokouksen aluksi digiajan yhdestä suurimmasta muutoksesta ja sen vaikutuksista tv-katseluun.
Vuonna 2012 valtioneuvosto teki päätöksen ottaa 700 mhz:n taajuusalue langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.
Suuri osa antenni-tv-verkossa lähetettävistä tv-ohjelmista lähetetään kyseisellä taajuusalueella. Taajuusmuutos tulee käytännössä vaikuttamaan kaikkiin suomalaisiin  harava-antenni-tv -kotitalouksiin.

Muutostyöt alkoivat kesällä 2015 ja ne etenevät vaiheittain Pohjois-Suomesta Etelä-Suomeen. Keravalla muutos tehdään ensi kesänä. Omakoti- ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä kuin joissakin tapauksissa. Usein riittää TV-vastaanottimien kanavahaku. 4G-mobiiliverkko saattaa kuitenkin aiheuttaa kuvaan häiriöitä.
Digitan antenni-tv-verkon jakelukustannukset maksavat mediayhtiöt. Se on ainoa television jakelutie, josta ei aiheudu kuluttajille kuukausittaisia kustannuksia, toisin kuin vaihtoehtoisista kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Antenniverkossa on tarjolla laaja valikoima HDTV- eli teräväpiirtokanavia. DVB-T2-tekniikka mahdollistaa HD-kanavien tai entistä useamman peruskanavan katselun antennitalouksissa. Antennijärjestelmä kannattaakin päivittää ajanmukaiseksi ja häiriöttömäksi.

Lisätietoja oheisesta tiedotteesta ja Exatellin esitteestä.Uudet jäsenetuliikkeet
DELETE FINLAND Oy
Delete tarjoaa kattojen pesun ja huollon alustavaan hintaan 10 €/m2. Tiilikatto puhdistetaan kuumapainepesulla ja tiilipesuaineella. Tiilikatto voidaan pesun jälkeen käsitellä suoja-aineella, jolloin estetään sammaleen ja jäkälän kasvua, samalla myös pakkasongelmat vähenevät kun kosteus ei pääse imeytymään tiilen sisään. Pesun yhteydessä puhdistetaan rännit ja tarvittaessa vaihdetaan rikkinäiset tiilet (tiilien hinta lisätään). Työtä ei tehdä, jos lämpötila alle -1 tai katto on jäässä tai luminen.
Hinta on alustava, lopullinen tarjous tehdään paikanpäällä, koska katon tavoitettavuus ja mahdollinen henkilönostimen tarve vaikuttaa hintaan. Työ on päästävä suorittamaan turvallisesti. Työ on kotitalousvähennyskelpoinen tarvikkeita lukuun ottamatta.
Tilaus puhelimitse tai sähköpostilla Tino Marttila, 040 658 0024, tino.marttila@delete.fi, Delete Finland Oy, Postintaival 5, Helsinki.Delete logo
NUOHOOJAPOJAT Oy
Nuohoojapojat tarjoaa jäsenetuna 10 % alennuksen nuohouksen, hormin tarkastuksen ja korjauksen sekä IV-kanavien puhdistuksen listahinnasta. Jos ilmanvaihtokanaviston puhdistuksen yhteydessä nuohotaan myös savuhormi, maksaa nuohous vain 10 €. Ajanvaraus kätevästi nettikalententerista.
Yhteystiedot: Nuohoojapojat Oy, 045 612 2774, sähköposti info@nuohoojapojat.com, Vihtijärventie 589, Vihtijärvi.EXATELL Oy
Orimattilalainen Exatell Oy laittaa antenniasiasi kerralla kuntoon. Kun tilaat antenniasennuksen, saat jäsenetuna DNA:n VHF-antennin kaupan päälle. Antennityöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Yhteystiedot: Mika Pihlajamaa, Exatell Oy, Rantasenkuja 1, Orimattila, puh. 044 974 6648, www.exatell.fi.


MUHEVAINEN Oy
Tarjoaa yhdistyksen jäsenille 10 %:n alennuksen seuraavista tuotetyhmistä: perennat, siemenet ja osasta taimikokoisia puita ja pensaita. Alennus ei koske kampanjahinnoiteltuja tuotteita. Muhevaisen alennuksen saa esittämällä voimassa olevan jäsenkortin kassalla. Yhteystiedot:
Kankurinkatu 7, Kerava, 09 242 4056.


TÄHTIPROJEKTIT OY
Yhdistykseen on saatu vihdoin jäsenetuliikkeeksi sähköasennuksia tekevä yritys, joka on keravalainen Tähtiprojektit Oy. Myös radonkorjaukset. Yritys tarjoaa sähköasennusten yhteydessä 15 %:n tarvikealennuksen. Yhteystiedot: Jäspilänkatu 28 e 25, Kerava, 050 910 0699.

TYYKIPUOTI
Keravalainen Tyykipuoti on kangaskauppa niin harrastajalle kuin ammattilaiselle. Tyykipuoti tarjoaa jäsenillemme yli 10 euron normaalihintaisista kangasostoksista 10 %:n  alennuksen. Yhteystiedot:
Kauppakaari 1, Kerava, 050 434 8010.
Tyykipuoti Oy
APUISÄNTÄ Oy
Keravalainen Apuisäntä Oy on korjaus-, huolto- ja remonttitöitä tarjoava jäsenetuyrityksemme. Se hoitaa sekä pienet että isommat remontit. 
Kysy työtarjous, jäsenille alennus 10 % työkustannuksista, puhelin 010 327 3630, www.apuisanta.fi.


HEDELMÄPUIDEN VALINTA JA HOITO

Kuva osallistujista

Tiistaina 22.9.2015
puutarhaopettaja, hortonomi Kirsi Tuominen kertoi 
Muhevaisen taimimyymälässä, millaisia hedelmäpuita kannattaa valita kotipuutarhaan ja miten niitä hoidetaan.

Hän suositteli talvenkestäviä, pienikasvuisia puita, omenaa, luumua ja kirsikkaa. Päärynän hän varoitti kasvavan helposti liian suureksi. Osaa puista saa myös pensamaisina, kuten esimerkiksi kirsikkaa, ja omenapuita saa myös hyvin kapeakasvuisina. Jos ei osaa päättää, millaisia omenoita haluaa, voi ostaa perheomenapuun, johon on vartettu kolmea lajiketta.
 
Hedelmäpuut kannattaa istuttaa reilunkokoiseen kuoppaan ison kummun päälle, koska seisova vesi on puulle myrkkyä.  Juurenniska voi peittyä, mutta syvemmälle runkoa ei saa istuttaa. Usein huonoon kasvuun on liian syvä istutus ja seisova vesi. Taimi tavitsee juurtuakseen runsaasti vettä, jota ei kannata kaataa rungon viereen, vaan latvuksen ulkokehälle, jotta juuret ryhtyvät hakeutumaan laajemmalle.

Hedelmäpuut eivät tarvitse lannoitusta. Siitä on pikemminkin haittaa. Puuta voi leikata pitkin vuotta, kunhan ei leikkaa liian rajusti kerralla, sillä puu pyrkii säilyttämään saman määrä lehtivihreää, ja ryhtyy tuottamaan vesiversoja. Syksyllä, kun puu ryhtyy talveentumaan ja keräämään lehdistä sokerit juuristoon, puuta ei kannata leikata, koska ravinto menee hukkaan. Syksyllä puun voi leikata vasta lehtien karisemisen jälkeen. Leikkauksessa pyritään avaamaan puu sisältä päin, jotta kehittyvät kukat ja omenat saavat valoa. Umpeen kasvava latvus ei tuota hedelmää. Oksiiin voi ripustaa kiviä painoiksi, joilla oksat saa levittymään laajemmalle.

Tilaisuus oli yhteinen Keravan Seudun Puutarhayhdistyksen kanssa ja paikalla oli 22 kuulijaa.


Kuvia kesäretkeltä Gotlantiin 2016

Omakotiyhdistys kesäretki suuntautui Ruotsiin Gotlantiin ja Visbyyseen 24.-28.7.2016. Retkelle osallistui 42 henkilöä. Matka tehtiin perinteiseen tapaan PS-Bussilla Inton kyydissä. Kuvia retkeltä löytyy täältä. Kuvista kiitokset Auli Uutulle.


Kuvia kesäretkeltä Liettuaan 2015


Omakotiyhdistys teki kesäretken Liettuun Kuurinkynnäkselle 26.-31.7.2015. Ohessa muutamia kuvia retkeltä. Kuvat on ottanut Auli Uuttu.


Ahvenanmaan kesäretken  2014 kuvat

Omakotiyhdistys teki kesäretken  Ahvenanmaalle 24.-27.7.2014.  Ohessa Marja Mattilan kuvat retkeltä.


Hiidenmaan ja Saarenmaan kesäretken 2013 kuvat

Retkikohteet 25.-28.7.2013: Haapsalu - Heltermaa satama Hiidenmaalla - Kärdla (hotelli Sõnajala) - Kõpun majakka - Vaemlan villakehräämö - Kassarin katajanummmi - Triigin satama Saarenmaalla - Kuressaare (Spa Hotelli Saarenmaa Valss) – Koguvan kylämuseo - Kaalin meteoriittikraateri - Anglan tuulimyllyt - saippuatehdas Goodkarma - Sikke Sumarin tila Namasteen Muhun saarella.
Tästä valokuva-albumiin.


Venäjän kesäretkiretken 2011 kuvat
Neljän päivän retki
28.7.-31.7.2011 Venäjälle Viron kautta Pihkovaan, Novgorodiin ja Pietariin sekä Viipurin kautta takaisin. Kuvia retkestä löytyy täältä.

KOTITALOUS- JA PUUTARHAJÄTTEEN KÄSITTELY
Asiakaspalvelupäällikkö Liisa Sivusaari, Kiertokapula, kertoi 14.4.2015, miten kotitalous- ja puutarhajätteen määrää voi vähentää, säästää jätelaskussa ja saada ravinteikasta multaa kasveille. Esitelmä löytyy tästä.

Puutarha- ym. muun jätteen vastaanottopaikat


Nuohous tehtävä kerran vuodessa
Nuohous tulee vakituisessa asunnossa tehdä kerran vuodessa. Vapaa-ajan asunnossa riittää joka kolmas vuosi. Asukkaan tulee itse huolehtia nuohouksen tilaamisesta.

Vuoden 2015 alusta nuohous vapautui kilpailulle Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella, ja nuohoojan voi nyt valita vapaasti. Nuohoojien yhteystiedot löytyvät Nuohousalan Keskusliiton sivuilta www.nuohoojat.fi.

MIHIN SAAT KOTITALOUSVÄHENNYKSEN?
Kotitalousvähennys on tänä vuonna 2 400 euroa, jonka saa 5 555 euron työkustannuksista. Puolisoilla vähennys on 4 800, joka kertyy noin 11 000 euran työkuluista. - Kyse ei siis ole vähäpätöisestä asiasta.

Veronmaksajien Keskusliiton lakimies Juha Salmikivi kertoi 10.4.2014 yhdistyksen syyskokousesitelmässä, millaisista töistä kotitalousvähennyksen voi saada, ja mistä sitä ei saa. Esitelmä löytyy tästä linkistä.


ESPANJANSIRUETANAN TORJUNTAKAMPANJA

Viime syksynä aloitimme kampanjan Espanjansiruetanan leviämisen torjumiseksi. Kampanjaa päätettiin jatkaa tänä keväänä ja kesänä.

Etanat liikkuvat iltaisin. Tutki pihapiiriäsi ja lähiympäristöä illalla klo 20–22. Käynnistä torjunta välittömästi, jos löydät espanjansiruetanoita.
Etanoiden torjunnassa kasvimailla ja kukkapen-keissä tehokkaaksi todettu aine on Ferramol etanasyötti.
Ferramolia myyvät esimerkiksi Kodin Terra (Tuusula) ja Agrimarket. Molemmissa myydään sekä pienieriä että säkeittäin. Kilon pakkaus maksaa noin 30 euroa, mutta 10 kilon säkki vajaan sata euroa eli alle kympin kilo. Kannattaakin ostaa säkki yhdessä naapureiden kanssa.

 
VIERASLAJIEN TORJUNTA KOTIPUUTARHASSA
 
 
Keravan kirjastossa Suomen Ympäristökeskuksen tutkija Terhi Ryttäri kertoi 25.9.2012 vierasperäisistä kasvi- ja eläinlajeista sekä niiden torjunnasta kotipuutarhassa. Paikalla oli noin 40 kuulijaa. Yleisöpuheenvuorojen perusteella espanjansiruetana vaikuttaa olevan jo melkoinen ongelma Länsi-Keravalla. Myös jättiukonputki ja muut vieraslajit vaivaavat monilla alueilla.
Tutustu luentomateriaaliin  (koko 3,8 Megabittiä)
Asuntokaupan turvan parantaminen
Rakennusmestari Matti Eklund, Matti Eklund Oy, kertoi Omakotiyhdistyksen tilaisuudessa
5.10.2011asuntokaupan turvan parantamiseen tähtävästä Kosteus- ja hometalkoot -hankkeesta ja antoi vinkkejä verkkossivuista, joista voi olla pientalon myyjälle ja ostajalle hyötyä. Nämä on nyt koottu sivulle Asuntokaupan turvan parantaminen.
Mielipidekirjoitus katujen aurauksesta

Omakotiyhdistys ehdotti aurausvallien poistamista tonttiliittymistä ja risteysalueilta yhdeksi työn laatu- ja kilpailuttamiskriteeriksi. Kirjoitus Keski-Uusimaan mielipidepalstalla julkaistiin 26.1.2011.
Menneitä tapahtumia
PIENTALON ENERGIATEHOKKUUDEN PARANTAMINEN  7.10. 2010 klo 18-20
Tilaisuuden esitelmät löydät alta.OMAKOTITALON SYYSHUOLTO 

Omakotitalo vaatii säännöllistä seurantaa ja huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa.  Rakennusmestari Esa Kinnarinen, Rakennus Nava Oy, kertoi yhdistyksen tilaisuudessa 22.9.2010 mitä pientalon omistajan kannattaa tehdä syksyllä varautuakseen tulevaan talveen. Katso esitys tästä

Aloitteet 

Kirje kaupungin johtajalle Bastukärrin vaikutuksista

Omakotiyhdistys lähestyi 12.9.2010  Keravan kaupunginjohtajaa kirjeellä toivoen selvitystä, miten Bastukärrin logistiikka-alueen haitalliset ympäristövaikutukset on tarkoitus ratkaista ja
millä aikataululla. Lue kirje tästä.

Asian eteneminen

Ahjon kyläillassa kaupunginjohtaja Petri Härkönen kertoi, että Bastukärrin liikennesuunnitelmista järjestetään keskustelutilaisuus marraskuussa 2010 Keravan kirjastossa.

Bastukärrin logistiikka-alueen suunnittelutyöryhmä

Bastukärrin logistiikka-alueen työt ovat käynnistyneet. Alueen mahdollisten ongelmien minimoimiseksi Sipoo ja Kerava kertoivat 3.3.2009 perustavansa suunnittelutyöryhmän, johon otetaan myös lähialueen asukkaiden edustajia mukaan. Toistaiseksi tällaista työryhmää ei ole perustettu. Muistutimme asiasta Sipoon kehitysjohtajaa kirjeellä (30.1.2010). 

Asian eteneminen

Kevään mittaan kävi ilmi, että Sipoo katsoi asian kuuluvan Keravalle, Kerava taas Sipoolle. Pallottelua puolin ja toisin. Pidämme asiaa kuitenkin vielä esillä muilla keinoin.

Puutarhajätteiden läjityspaikka Keravalle

Omakotiyhdistyksen hallitus päätti syyskuussa 2009 tehdä kaupungille aloitteen puutarhajätteiden vastaanottopaikan perustamisesta. Lue aloite...

Asian eteneminen

Kaupunki kutsui yhdistyksen neuvotteluun kaupungin puutarhurin ja jätehuoltopäällikön kanssa syyskuun lopussa.

Neuvottelussa selvisi, että lannoitevalmistelaki edellyttää kompostointitoiminnalta Elintarviketurvallisuusviraston (Evira) hyväksyntää, johon kaupungilla ei ole resursseja.

Tällä hetkellä paras vaihtoehto haravointijätteille ja risuille, mikäli niitä ei voi omalle tontille kompostoida, on Kiertokapulan Järvenpään Puolmatkan jätteidenkäsittelyalue. Risut ja harvavointijäte erilleen lajiteltuina (7 € kuorma). Lassila & Tikanoja ei ota Keravalla vastaan haravointijätettä, ainoastaan risuja ja oksia (20 €/kuorma).
Omakotiyhdistys selvittää voisiko Keravan Energia vastaanottaa pienkäyttäjien risuja hakettaakseen ne uutta lämpövoimalaa varten. Kaupungin työllisyysyksikkö voisi järjestää henkilöstöä hoitamaan risujen vastaanottoa lämpövoimalan tontille. Omakotiyhdistys selvittää myös uuden tehokkaamman oksasilppurin hankkimista. Kaupunki saattaa osin rahoittaa hankintaa.
 ----
Asia sai uuden 16.5.2011, kun kaikkiaan 39 kaupunginvaltuutettua allekirjoitti Samuli Isolan ja Airi Reenin tekemän aloitteen puutarhajätteen (erityisesti haravointijätteen) vastaanottamiseksi Keravalla syksystä 2011 alkaen.
Tarkemmin pöytäkirjan ote.

Sekavesiviemäroinnin korjausten organisointi

Omakotiyhdistyksen hallitus keskusteli huhtikuun kokouksessa vuoden 2009 alusta käyttöön otetusta sekavesiviemäröinnin tuplajätevesimaksusta ja päätti tehdä aloitteen korjaustöiden suunnittelusta ja organisoinnista kaupungin tekniselle lautakunnalle. Hallitus hyväksyi aloitteen toukokuussa ja laittoi sen teknisen lautakunnan käsittelyyn. Lue aloite... 

Asian eteneminen

Elokuun lopulla teknisen lautakunnan puheenjohta Eero Nurmi kertoi, että kaupunkitekniikalta on pyydetty asiasta vastinetta.

Kaupungin vesihuoltolaitos vastasi syyskuussa, ettei sillä ole mahdollisuuksia nykyisin henkilö- ja talousresurssein hoitaa tehtävää eikä katsonut sitä myöskään tasapuoliseksi korjaustyöt jo itsenäisesti hoitaneita kohtaan. Vesihuolto ei myöskään katsonut voivansa kilpailuttaa suunnittelua ja urakoita kiinteistöjen puolesta. Vesihuolto lupaa kuitenkin antaa kiinteistönomistajille suunnitteluapua ja tietoja pätevistä suunnittelijoista ja urakoitsijoista (09-2949 2275).

Aloite Ahjon Ratatien suojatiestä

Syyskuussa 2008 yhdistys teki aloitteen suojatien tekemisestä Ahjon Ratatielle. Kaupunki suhtautui aloitteeseen myönteisesti, ja suojatiekoroke valmistui marraskuussa 2008.


Mielipidekirjoitus kiinteistöveron nostosta Keravalla

Omakotiyhdistyksen hallitus katsoi, että Keravan kaupunginvaltuuston päätös nostaa kiinteistöveroa on kohtuuton ja valtuutti puheenjohtajan ja taloudenhoitajan laatimaan aiheesta kannanoton Keski-Uusimaa lehteen. Mielipide julkaistiin lehdessä 5.12.2009.


Miten voit vaikuttaa?
Syyskokousesitelmä 14.10.2009:
 Miten asukas voi vaikuttaa lähiympäristönsä toimintoihin?  Keravan kaupungininsinööri Kirsi Rontu 
Esitys kirvoitti vilkkaan mutta rakentavassa hengessä käydyn keskustelun. Alustuksessa käytiin läpi selkeästi kaupunkilaisen mahdollisuudet ja eri kanavat vaikuttaa sekä tehdä aloitteita asioista. Kaupunkilaisen  vaikutuskanavat ja -tavat

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Jani Nieminen esitteli yhdistyksen nimissä tehdyn aloitteen Ahjon Ratatien suojatiestä sekä kertoi selkeän aloitteen reseptin.Ahjon Ratatien suojatie ja koroke miltei valmiina 2.11.2008Polttopuuta kaupan

Polttopuukauppiaita löytyy oheisista linkeistä:
Polttopuuta.net, Mottinetti, Halkoliiteri, Klapi.fi Mil-Pilke.
Googlella poimittuja puulämmitysaiheisia linkkejä

 Kaavoitusretket

Yhdistyksen hallituksen kaavoitustoimikunta ja muut kaavoituksesta kiinnostuneet käyvät keräämässä kokemuksia enemmän tai vähemmän mallikkaista pientaloalueista lähiseudulla. Jo muutaman vuoden ajan olemme yrittäneet paneutua teemaan "tiivis ja matala pientaloalue". Teemme retkiä yhdessä Savion kylätoimintayhdistyksen ja Kerava-Seuran kanssa.

 • Syksyllä 2009 vierailimme Espoon Säterinmetsän englantilaistyyppisesti rakennetulla alueella, josta kuvagalleria. Savion kyläblogissa retkestä.
 • Keväällä 2008 vierailimme Tuusulan Lahelanpellon uudella pientaloalueella. Tarkemmin Savion kyläblogissa.
 • Syyskuussa 2006 olimme yhdessä Savion Kylätoimintayhdistyksen ja Kerava-Seuran edustajien kanssa tutustumassa Sipoon Landbon pientaloalueeseen. Retkestä tarkemmin Savion kyläblogissa.
 • Huhtikuussa 2006 teimme yhdessä Savion Kylätoimintayhdistyksen kanssa retken Vantaan Linnaisten pientaloalueelle.  
 • Huhtikuussa 2005 kävimme Savion kylätoimintayhdistyksen edustajien kanssa tutustumassa Kirkkonummella Sundsbergin puuelementtivalmisteiseen pientaloalueeseen. Tapasimme Sundsbergin kartanonrannan asukasyhdistyksen aktiivisia edustajia puheenjohtaja Lena Tammisen johdolla. Kuvia retkestä löytyy täältä.
 • Toukokuussa 2005 tutustuimme yhdessä saviolaisten aktiivien kanssa Helsingin Malminkartanossa Vuorenjuuren kaupunkipientaloalueeseen sekä Konalan Lehtovuoren puutaloalueeseen. Malminkartanossa oppainamme olivat paikallisia asukkaita edustanut arkkitehti Gerd Strahlendorff ja Helsingin asuntotuotantotoimistosta Seija Karvinen. 
 • Syyskuussa 2004 tutustuimme Vantaan Kartanonkosken ja Helsingin Viikin pientaloalueisiin yhdessä Savion kylätoimintayhdistyksen ja Kerava-Seuran edustajien kanssa. Menneitä tapahtumia

Valokuvakisa 2011.

Viron kartanokierros 26.-27.9.2009.

Kesäretki Riikaan 23.-27.7.2008.

Pihakilpailu 2008. Voittajapihat. Kilpailuesite.

Kesäretki Pärnuun, Viljandiin ja Tartoon 9.-12.8.2007.


Omakotiyhdistyksen 60-vuotisjuhla 29.10.2006


Perintöverosuunnittelun mahdollisuudet ja Taide sijoituskohteena 16.11.2005

Väestönsuojelu omakotialueilla 29.9.2005

Kesäretki Nokialle 27.8.2005

Yhdistyksen 55-vuotisjuhla 25.11.2001
Alkuun