Keravan omakotiyhdistys ry - Logo


Keravan Omakotiyhdistys ry 
Toukolantie 20
04200 Kerava

Päivitys 19.4.2018


KERAVAN OMAKOTIYHDISTYS ry

  Ajankohtaista

Uusia jäsenetuja, Jäsenkysely

TAPAHTUMIA
Tulossa
Peräkonttikirppis, la 18.5.2019 klo 10-15
Kesäretki Puolaan 22.-28.7.2019

Kirppisilmoitus
Ohjeet kirppikselle
Peräkonttikirppis la 18.5.2019 klo 10-15 Keskustan koulun kenttä, Kerava.
 • Myynti voi tapahtua suoraan auton takaluukusta, peräkärrystä, omalta pöydältä tai myyntiviltiltä.
 • Myyjät voivat saapua paikalle klo 9:30 alkaen.
 • Ajo kentälle on Sibeliuksentieltä, vastapäätä Sariolantietä, taloyhtiön pysäköintialueen kautta.
 • Myyntipaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.
 • Tilaisuus on avoin kaikille, mutta jos on ruuhkaa, jäsenet ovat etusijalla.
 • Myyntipaikka on ilmainen, mutta on ilmoittauduttava.
 • Jalankulku alueelle on Kirjaston ja Keuda-talon välistä.
Ilmoittautuminen  keskiviikkoiltaan 15.5.2019 mennessä:
 • Tekstiviestillä numeroon 041 727 7647 tai
 • Sähköpostilla harri.hanninen[at]keravanomakoti.net
 • Viestissä ilmoitetaan myyjän nimi, on/ei jäsen, jos auto, niin rekisterinumero ja onko peräkärry
 • Esimerkki: Pekka Pientalo, on jäsen, OKY-123, ei kärry. 
Yhden myyjän käytössä on yksi pysäköintiruutu. Autot pysäköidään takakontti kulkuväylälle päin. Takaluukun eteen voi laittaa pienen myyntipöydän ja vaaterekin. Peräkärrylliset autot ovat omassa rivissä. Ilman autoa myyville on varattu tilaa. Järjestysmiehet tarkkailevat tilankäyttöä.
 • Pysäköintiruutu on siivottava kirpputorin jälkeen.
 • Alueelle ei saa jättää myymättömiä tuotteita, kaikki roskat on vietävä pois.
 • Kentän tulee olla tyhjä klo 15:30.

Onko sinulle kertynyt tarpeetonta mutta käyttökelpoista tavaraa nurkkiin?

Kokoa tavarat autoon, tule myymään ja tekemään löytöjä!

Lapsille jaetaan ilmapalloja!

Kesäretki Puolaan 22.–28.7.2019

Tämän vuoden kesäretki suuntautuu Baltian kautta Puolaan. Siirtymätaipaleet ovat pitkiä, joten vaikka bussilla mennäänkin lentosukat kannattaa ottaa mukaan. Osassa kohteita on portaita. Matkaohjelma on seuraava:
 1. pv 22.7. Lähtö Keravan Asema-aukiolta klo 5:45 kohti satamaa. Aamulaiva lähtee 7.30 Helsingistä Tallinnaan, laivalla meriaamiainen. Tallinnasta matka jatkuu Viron ja Latvian halki Liettuaan. Matkalla lounas ja taukoja tarpeen mukaan. Illan suussa saavumme Kaunasiin (570 km), jossa majoitumme hotelliin Europa Royale Kaunas, jossa yhteinen illallinen.
 2. pv 23.7. Aamiaisen jälkeen matka kohti Lublinia (500 km), joka on Itä-Puolan keskus. Matkalla paljastuu, kuinka suuri maa Puola on, löytyy tasankoja ja vuoristoja, järviä ja suuria jokia sekä historiallisia kaupunkeja. Matkalla sopivasti kahvitaukoja. Lublinissa majoitumme Mercure Lublin Centrumiin, jossa illallinen. Ilta on vapaata aikaa.
 3. pv 24.7. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Lublinissa paikallisoppaan johdolla bussilla ja vanhassa kaupungissa kävelykierros. Itäinen Eurooppa näkyy katukuvassa. Matka Krakovaan (340 km), jossa suomenkielinen opas. Krakovan kierroksella näemme entisen Kuninkaanlinnan ja Katedraalin Wavel kukkulalla, keskustorin ympäristöineen, vanhan yliopiston jne. Majoitumme kahdeksi yöksi hotelli Campanile Cracovie.
 4. pv 25.7. Aamiaisen jälkeen retki Auschwitziin oppaan kanssa. Iltapäivä vapaa Krakovassa. Illalla mahdollisuus illalliselle juutalaiskorttelissa klezmermusiikin sävelin (hotellista noin 1 km).
 5. pv 26.7. Aamiaisen jälkeen retki Wieliczkan suolakaivokseen, jossa satojen metrien syvyydestä löytyy suolaan hakattuja käytäviä, saleja, lukuisia veistoksia sekä tunnelmallinen kirkko. Opas mukana. Matka jatkuu Chestochovaan (156 km), jossa käymme Jasna Goran pauliittiluostarissa. Siellä on kuuluisa ikoni ”Musta Madonna”, jonka puolalaiset uskovat itse Apostoli Pietarin maalanneen. Ajo kohti Varsovaa, jossa majoittuminen kaupungin eteläpuolella Park Hotel Kajetany ja yhteinen illallinen.
 6. pv 27.7. Aamiaisen jälkeen ajo Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan, jossa lyhyt kierros ja majoittuminen Comfort Hotel Vilnius sekä illallinen.
 7. pv 28.7. Varhaisaamiainen ja lähtö Tallinnaan, matkalla omakustanteinen ruokailu ja ostokset. Satamassa oltava 18.30, laiva lähtee klo 19:30 ja on Helsingissä 21:30.
   Matkan hinta 2hh/hlö on 845,- (1hh 985,-). Pakettiin kuuluu 6 hotelliyötä, 6 illallista ja yksi lounas ja meriaamiainen, pääsymaksut ohjelmassa mainittuihin käyntikohteisiin, suomenkielinen opas Krakovassa, englanninkielinen Lublinissa, laivaliput Hel–Tall–Hel, ja kuljetus korkeatasoisella turistibussilla. Suomenkielinen opas mukana Tallinnasta Tallinnaan.
   Matkalle mukaan passi tai henkilötodistus ja kattava matkavakuutus. Puolan valuutta on złoty (PLN), joka jakaantuu 100 groszyyn. Kurssi 100 PLN = 25 EUR ja 10 EUR = 40 PLN. Rahaa voimme vaihtaa Puolan rajalla.
   Ilmoittautuminen 2.4. klo 17 alkaen Eeva Kostiaiselle tekstiviestillä tai soittamalla 050 581 6000. Ilmoita viestissä matkalaisten nimet, syntymäajat, osoite ja puhelinnumero.
  Retken vastuullinen matkanjärjestäjä tuttuun tapaan PS-Bussi Oy/IntonMatkat, Into Saarinen, Kellokoski. Ohjelmaan voi tulla muutoksia.Vastaa jäsenkyselyyn yhdistyksen toiminnasta
Yhdistyksen hallitus kaipaa jäseniltä ajatuksia ja ideoita yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Millaista toimintaa odotat yhdistykseltä, ja kiinnostaisiko sinua itse toimia jotenkin yhdistyksessä? Mistä aiheista haluaisit kuulla asiantuntijaesitelmiä, millaisista tapahtumista olisit kiinnostunut, minkä vuokravälineen tarvitsisit? - Onko koko yhdistys tarpeellinen? Kyselyyn pääset tästä.


Uusia jäsenetuliikkeitä
Metsäpalvelu Kyrö - puunkaatoja
Metsäpalvelu Kyrö tarjoaa puunkaadoista ja aidanleikkuista yhdistyksen jäsenille alennusta 15 % sekä risunajosta ja kannonjyrsinnöistä 10 %.  Vuokraan Timcon 12T polttomoottikäyttöisen halkomakoneen (pöllin max pituus 50 cm) hintaan 50 euroa päivä (normaalihinta 60 €/pv). Opastus ja kotiinkuljetus tarvittaessa.Yritys tarjoaa myös rännien puhdistuksia sekä kattojen pesuja. Yhteystiedot: Renne Kyrö, Mäntsälä, 045 1081 128.


Tulikivi Oyj - takat ja uunit
Tulikivi tarjoaa vähintään 3 000 euron (ilman rahtikuluja) hintaisen takan ostajalle vanhan, maksimissaan 2 kuution kokoisen takan purkamisen veloituksetta. Purkujätteen kuljetus asiakkaan toimesta tai sopimuksen mukaan. Tarjous voi-massa syyskuun 2019 loppuun. Yhteystiedot: Nil-saksenpolku 2, Vantaa, Jari Manner, 0500 389670.


SaunaMax – saunaremontit ja kiukaat
SaunaMax on erikoistunut saunojen huoltoon, korjauksiin ja remontointiin. SaunaMax tarjoaa yhdistyksen jäsenille jäsenetuna:
•    25 % alennuksen Harvian kiukaista, kun kiuas tilataan asennettuna (kiukaiden hinnat)
•    15 % alennuksen saunahuoltopaketeista (kiuashuolto + laudehuolto)
•    Harvia the Wall- tai Cilindro -kiuas maksutta saunaremontin (vähintään paneelien ja lauteiden uusiminen) yhteydessä.
Yhteystiedot: Pavintie 3, Vantaa, 040 732 2472.Tuusulan Pienkone – pienkonehuollot
Tuusulan Pienkone tarjoaa pienkoneiden huollon yhteydessä huolto-osista 10 % alennuksen (ei koske kampanjahintoja), huollettavien laitteiden edulliset noudot ja palautukset (10 € suunta) ja sesongin ulkopuolella noudot veloituksetta. Kone¬kaupoissa alennus 5 % suositushinnoista (ei koske tarjous- tai kampanjahintoja). Kortti esitettävä huoltoon tuotaessa.
Yhteystiedot: Huoltotie 1, Tuusula, 09 2757 120.

K-Rauta Järvenpää
Keravan Omakotiyhdistyksebn jäsenkortilla saa nyt alennusta K-Rauta Järvenpäästä. Jäsenetualennus on 3-12  prosenttia tuotteesta riippuen. Tarjoushintaisista tai nettohinnoitelluista tuotteista alennusta ei saa. Yhteystiedot: Rajaniitynkatu 1, Järvenpää, 020 7288 500.NORJAN MATKAN KUVIA 2018
Omakotiyhdistys teki kesällä 2018 matkan Norjaan. Matkalla oli 46 henkilöä. Ohessa Marja Mattilan ottamia kuvia retkeltä.

KESÄRETKI PETROSKOIHIN 24.–28.7.2017      kuvia retkeltä

Kesäretki suuntautui Venäjälle aina Äänisjärvelle saakka, jossa itäisin kohteemme oli puukirkoistaan tunnettu Kižin saari, Unescon maailmaperintökohde. Petroskoi oli siisti ja suuri kaupunki, tie sieltä Pietariin uusi ja hyvässä kunnossa.Sää suosi, ei satanut eikä ollut helle, kaikinpuolin hyvä retki-ilma. Putinin vierailut ja niiden valmistelu hidastivat ja häiritsivät matkaamme sekä Petroskoissa että Pietarissa.
Retkelle osallistui 38 henkilöä. Kuvia retkeltä löytyy täältä.  Kuvaajana toimi Harri Hänninen.Aurinkosähkö
AURINKOSÄHKÖÄ OMAKOTITALOON – JÄRKEE VAI EI
Marja Jallinnoja PlayGreen Finlad Oy:stä ja Osmo Auvinen Keravan Energialta kertoivat 26.4.2017 mahdollisuuksista hyödyntää aurinkosähköä omakotitalossa. Esitysten tarkoituksena oli antaa perustiedot aurinkosähköjärjestelmän hyödyntämisestä, kuvata millaisia aurinkopaneelijärjestelmiä on, paljonko ne ja asennustyö maksavat, kannattaako investointi? Mitkä ovat aurinkoenergian kehitysnäkymät, ja kuinka kauan paneelit kestävät? Miten energialaitos suhtautuu yli oman tarpeen tuotettuun sähköön, kuka asennustyön hyväksyy? Näihin löydät vastauksia oheisista esitelmistä: PlayGreen ja Keravan Energia.

MTV3:N JA NELOSEN LÄHETYSTAAJUUDET MUUTTUVAT ANTENNI-TV-VERKOSSA 17.5.2017
Muutostöiden taustalla on uusi maanpäällisen television
toimilupakausi, joka alkaa 17.5.2017. Muutos koskee kotitalouksia, jotka
vastaanottavat antenni-tv-lähetyksiä. Muutosten myötä kanavat MTV3 ja NELONEN siirtyvät A-kanavanippuun. Muutos vaatii  TV-vastaanottimen kanavahaun tekemistä.
Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta  tai laitteen käyttöoppaasta. Kaikki kanavapaikat löytyvät täältä.


Tiedote 3.12.2016
Uusi antennitelevision lähetys perustuu kahteen erilliseen antenniverkkoon: Digitan UHF ja DNA:n VHF. Tarvitse kumpaankin oman antennin. Uudet teräväpiirtolähetykset edellyttävät myös uuden Antenna Ready HD -vastaanottimen, joka tukee DVB-T2-lähetystekniikkaa. Lisätietoja täältä.


Järjestelmäasiantuntija Mika Pihlajamaa, Exatell Oy:stä kertoi 25.11.2015 yhdistyksen syyskokouksen aluksi digiajan yhdestä suurimmasta muutoksesta ja sen vaikutuksista tv-katseluun.
Vuonna 2012 valtioneuvosto teki päätöksen ottaa 700 mhz:n taajuusalue langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.
Suuri osa antenni-tv-verkossa lähetettävistä tv-ohjelmista lähetetään kyseisellä taajuusalueella. Taajuusmuutos tulee käytännössä vaikuttamaan kaikkiin suomalaisiin  harava-antenni-tv -kotitalouksiin.

Muutostyöt alkoivat kesällä 2015 ja ne etenevät vaiheittain Pohjois-Suomesta Etelä-Suomeen. Keravalla muutos tehdään ensi kesänä. Omakoti- ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä kuin joissakin tapauksissa. Usein riittää TV-vastaanottimien kanavahaku. 4G-mobiiliverkko saattaa kuitenkin aiheuttaa kuvaan häiriöitä.
Digitan antenni-tv-verkon jakelukustannukset maksavat mediayhtiöt. Se on ainoa television jakelutie, josta ei aiheudu kuluttajille kuukausittaisia kustannuksia, toisin kuin vaihtoehtoisista kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Antenniverkossa on tarjolla laaja valikoima HDTV- eli teräväpiirtokanavia. DVB-T2-tekniikka mahdollistaa HD-kanavien tai entistä useamman peruskanavan katselun antennitalouksissa. Antennijärjestelmä kannattaakin päivittää ajanmukaiseksi ja häiriöttömäksi.

Lisätietoja oheisesta tiedotteesta ja Exatellin esitteestä.Jäsenetuliikkeitä
DELETE FINLAND Oy
Delete tarjoaa kattojen pesun ja huollon alustavaan hintaan 10 €/m2. Tiilikatto puhdistetaan kuumapainepesulla ja tiilipesuaineella. Tiilikatto voidaan pesun jälkeen käsitellä suoja-aineella, jolloin estetään sammaleen ja jäkälän kasvua, samalla myös pakkasongelmat vähenevät kun kosteus ei pääse imeytymään tiilen sisään. Pesun yhteydessä puhdistetaan rännit ja tarvittaessa vaihdetaan rikkinäiset tiilet (tiilien hinta lisätään). Työtä ei tehdä, jos lämpötila alle -1 tai katto on jäässä tai luminen.
Hinta on alustava, lopullinen tarjous tehdään paikanpäällä, koska katon tavoitettavuus ja mahdollinen henkilönostimen tarve vaikuttaa hintaan. Työ on päästävä suorittamaan turvallisesti. Työ on kotitalousvähennyskelpoinen tarvikkeita lukuun ottamatta.
Tilaus puhelimitse tai sähköpostilla Tino Marttila, 040 658 0024, tino.marttila@delete.fi, Delete Finland Oy, Postintaival 5, Helsinki.Delete logo
NUOHOOJAPOJAT Oy
Nuohoojapojat tarjoaa jäsenetuna 10 % alennuksen nuohouksen, hormin tarkastuksen ja korjauksen sekä IV-kanavien puhdistuksen listahinnasta. Jos ilmanvaihtokanaviston puhdistuksen yhteydessä nuohotaan myös savuhormi, maksaa nuohous vain 10 €. Ajanvaraus kätevästi nettikalententerista.
Yhteystiedot: Nuohoojapojat Oy, 045 612 2774, sähköposti info@nuohoojapojat.com, Vihtijärventie 589, Vihtijärvi.EXATELL Oy
Orimattilalainen Exatell Oy laittaa antenniasiasi kerralla kuntoon. Kun tilaat antenniasennuksen, saat jäsenetuna DNA:n VHF-antennin kaupan päälle. Antennityöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Yhteystiedot: Mika Pihlajamaa, Exatell Oy, Rantasenkuja 1, Orimattila, puh. 044 974 6648, www.exatell.fi.


MUHEVAINEN Oy
Tarjoaa yhdistyksen jäsenille 10 %:n alennuksen seuraavista tuotetyhmistä: perennat, siemenet ja osasta taimikokoisia puita ja pensaita. Alennus ei koske kampanjahinnoiteltuja tuotteita. Muhevaisen alennuksen saa esittämällä voimassa olevan jäsenkortin kassalla. Yhteystiedot:
Kankurinkatu 7, Kerava, 09 242 4056.


TÄHTIPROJEKTIT OY
Yhdistykseen on saatu vihdoin jäsenetuliikkeeksi sähköasennuksia tekevä yritys, joka on keravalainen Tähtiprojektit Oy. Myös radonkorjaukset. Yritys tarjoaa sähköasennusten yhteydessä 15 %:n tarvikealennuksen. Yhteystiedot: Jäspilänkatu 28 e 25, Kerava, 050 910 0699.

TYYKIPUOTI
Keravalainen Tyykipuoti on kangaskauppa niin harrastajalle kuin ammattilaiselle. Tyykipuoti tarjoaa jäsenillemme yli 10 euron normaalihintaisista kangasostoksista 10 %:n  alennuksen. Yhteystiedot:
Kauppakaari 1, Kerava, 050 434 8010.
Tyykipuoti Oy
APUISÄNTÄ Oy
Keravalainen Apuisäntä Oy on korjaus-, huolto- ja remonttitöitä tarjoava jäsenetuyrityksemme. Se hoitaa sekä pienet että isommat remontit. 
Kysy työtarjous, jäsenille alennus 10 % työkustannuksista, puhelin 010 327 3630, www.apuisanta.fi.


HEDELMÄPUIDEN VALINTA JA HOITO

Kuva osallistujista

Tiistaina 22.9.2015
puutarhaopettaja, hortonomi Kirsi Tuominen kertoi 
Muhevaisen taimimyymälässä, millaisia hedelmäpuita kannattaa valita kotipuutarhaan ja miten niitä hoidetaan.

Hän suositteli talvenkestäviä, pienikasvuisia puita, omenaa, luumua ja kirsikkaa. Päärynän hän varoitti kasvavan helposti liian suureksi. Osaa puista saa myös pensamaisina, kuten esimerkiksi kirsikkaa, ja omenapuita saa myös hyvin kapeakasvuisina. Jos ei osaa päättää, millaisia omenoita haluaa, voi ostaa perheomenapuun, johon on vartettu kolmea lajiketta.
 
Hedelmäpuut kannattaa istuttaa reilunkokoiseen kuoppaan ison kummun päälle, koska seisova vesi on puulle myrkkyä.  Juurenniska voi peittyä, mutta syvemmälle runkoa ei saa istuttaa. Usein huonoon kasvuun on liian syvä istutus ja seisova vesi. Taimi tavitsee juurtuakseen runsaasti vettä, jota ei kannata kaataa rungon viereen, vaan latvuksen ulkokehälle, jotta juuret ryhtyvät hakeutumaan laajemmalle.

Hedelmäpuut eivät tarvitse lannoitusta. Siitä on pikemminkin haittaa. Puuta voi leikata pitkin vuotta, kunhan ei leikkaa liian rajusti kerralla, sillä puu pyrkii säilyttämään saman määrä lehtivihreää, ja ryhtyy tuottamaan vesiversoja. Syksyllä, kun puu ryhtyy talveentumaan ja keräämään lehdistä sokerit juuristoon, puuta ei kannata leikata, koska ravinto menee hukkaan. Syksyllä puun voi leikata vasta lehtien karisemisen jälkeen. Leikkauksessa pyritään avaamaan puu sisältä päin, jotta kehittyvät kukat ja omenat saavat valoa. Umpeen kasvava latvus ei tuota hedelmää. Oksiiin voi ripustaa kiviä painoiksi, joilla oksat saa levittymään laajemmalle.

Tilaisuus oli yhteinen Keravan Seudun Puutarhayhdistyksen kanssa ja paikalla oli 22 kuulijaa.


Kuvia kesäretkeltä Gotlantiin 2016

Omakotiyhdistys kesäretki suuntautui Ruotsiin Gotlantiin ja Visbyyseen 24.-28.7.2016. Retkelle osallistui 42 henkilöä. Matka tehtiin perinteiseen tapaan PS-Bussilla Inton kyydissä. Kuvia retkeltä löytyy täältä. Kuvista kiitokset Auli Uutulle.


Kuvia kesäretkeltä Liettuaan 2015


Omakotiyhdistys teki kesäretken Liettuun Kuurinkynnäkselle 26.-31.7.2015. Ohessa muutamia kuvia retkeltä. Kuvat on ottanut Auli Uuttu.


Ahvenanmaan kesäretken  2014 kuvat

Omakotiyhdistys teki kesäretken  Ahvenanmaalle 24.-27.7.2014.  Ohessa Marja Mattilan kuvat retkeltä.


Hiidenmaan ja Saarenmaan kesäretken 2013 kuvat

Retkikohteet 25.-28.7.2013: Haapsalu - Heltermaa satama Hiidenmaalla - Kärdla (hotelli Sõnajala) - Kõpun majakka - Vaemlan villakehräämö - Kassarin katajanummmi - Triigin satama Saarenmaalla - Kuressaare (Spa Hotelli Saarenmaa Valss) – Koguvan kylämuseo - Kaalin meteoriittikraateri - Anglan tuulimyllyt - saippuatehdas Goodkarma - Sikke Sumarin tila Namasteen Muhun saarella.
Tästä valokuva-albumiin.


Venäjän kesäretkiretken 2011 kuvat
Neljän päivän retki
28.7.-31.7.2011 Venäjälle Viron kautta Pihkovaan, Novgorodiin ja Pietariin sekä Viipurin kautta takaisin. Kuvia retkestä löytyy täältä.

KOTITALOUS- JA PUUTARHAJÄTTEEN KÄSITTELY
Asiakaspalvelupäällikkö Liisa Sivusaari, Kiertokapula, kertoi 14.4.2015, miten kotitalous- ja puutarhajätteen määrää voi vähentää, säästää jätelaskussa ja saada ravinteikasta multaa kasveille. Esitelmä löytyy tästä.

Puutarha- ym. muun jätteen vastaanottopaikat
ESPANJANSIRUETANAN TORJUNTAKAMPANJA

Viime syksynä aloitimme kampanjan Espanjansiruetanan leviämisen torjumiseksi. Kampanjaa päätettiin jatkaa tänä keväänä ja kesänä.

Etanat liikkuvat iltaisin. Tutki pihapiiriäsi ja lähiympäristöä illalla klo 20–22. Käynnistä torjunta välittömästi, jos löydät espanjansiruetanoita.
Etanoiden torjunnassa kasvimailla ja kukkapen-keissä tehokkaaksi todettu aine on Ferramol etanasyötti.
Ferramolia myyvät esimerkiksi Kodin Terra (Tuusula) ja Agrimarket. Molemmissa myydään sekä pienieriä että säkeittäin. Kilon pakkaus maksaa noin 30 euroa, mutta 10 kilon säkki vajaan sata euroa eli alle kympin kilo. Kannattaakin ostaa säkki yhdessä naapureiden kanssa.

 
VIERASLAJIEN TORJUNTA KOTIPUUTARHASSA
 
 
Keravan kirjastossa Suomen Ympäristökeskuksen tutkija Terhi Ryttäri kertoi 25.9.2012 vierasperäisistä kasvi- ja eläinlajeista sekä niiden torjunnasta kotipuutarhassa. Paikalla oli noin 40 kuulijaa. Yleisöpuheenvuorojen perusteella espanjansiruetana vaikuttaa olevan jo melkoinen ongelma Länsi-Keravalla. Myös jättiukonputki ja muut vieraslajit vaivaavat monilla alueilla.
Tutustu luentomateriaaliin  (koko 3,8 Megabittiä)Mielipidekirjoitus katujen aurauksesta

Omakotiyhdistys ehdotti aurausvallien poistamista tonttiliittymistä ja risteysalueilta yhdeksi työn laatu- ja kilpailuttamiskriteeriksi. Kirjoitus Keski-Uusimaan mielipidepalstalla julkaistiin 26.1.2011.
Menneitä tapahtumia
PIENTALON ENERGIATEHOKKUUDEN PARANTAMINEN 7.10. 2010 klo 18-20
Tilaisuuden esitelmät löydät alta.
Aloitteet 

Kirje kaupungin johtajalle Bastukärrin vaikutuksista

Omakotiyhdistys lähestyi 12.9.2010  Keravan kaupunginjohtajaa kirjeellä toivoen selvitystä, miten Bastukärrin logistiikka-alueen haitalliset ympäristövaikutukset on tarkoitus ratkaista ja
millä aikataululla. Lue kirje tästä.

Asian eteneminen

Ahjon kyläillassa kaupunginjohtaja Petri Härkönen kertoi, että Bastukärrin liikennesuunnitelmista järjestetään keskustelutilaisuus marraskuussa 2010 Keravan kirjastossa.

Bastukärrin logistiikka-alueen suunnittelutyöryhmä

Bastukärrin logistiikka-alueen työt ovat käynnistyneet. Alueen mahdollisten ongelmien minimoimiseksi Sipoo ja Kerava kertoivat 3.3.2009 perustavansa suunnittelutyöryhmän, johon otetaan myös lähialueen asukkaiden edustajia mukaan. Toistaiseksi tällaista työryhmää ei ole perustettu. Muistutimme asiasta Sipoon kehitysjohtajaa kirjeellä (30.1.2010). 

Asian eteneminen

Kevään mittaan kävi ilmi, että Sipoo katsoi asian kuuluvan Keravalle, Kerava taas Sipoolle. Pallottelua puolin ja toisin. Pidämme asiaa kuitenkin vielä esillä muilla keinoin.

Puutarhajätteiden läjityspaikka Keravalle

Omakotiyhdistyksen hallitus päätti syyskuussa 2009 tehdä kaupungille aloitteen puutarhajätteiden vastaanottopaikan perustamisesta. Lue aloite...

Asian eteneminen

Kaupunki kutsui yhdistyksen neuvotteluun kaupungin puutarhurin ja jätehuoltopäällikön kanssa syyskuun lopussa.

Neuvottelussa selvisi, että lannoitevalmistelaki edellyttää kompostointitoiminnalta Elintarviketurvallisuusviraston (Evira) hyväksyntää, johon kaupungilla ei ole resursseja.

Tällä hetkellä paras vaihtoehto haravointijätteille ja risuille, mikäli niitä ei voi omalle tontille kompostoida, on Kiertokapulan Järvenpään Puolmatkan jätteidenkäsittelyalue. Risut ja harvavointijäte erilleen lajiteltuina (7 € kuorma). Lassila & Tikanoja ei ota Keravalla vastaan haravointijätettä, ainoastaan risuja ja oksia (20 €/kuorma).
Omakotiyhdistys selvittää voisiko Keravan Energia vastaanottaa pienkäyttäjien risuja hakettaakseen ne uutta lämpövoimalaa varten. Kaupungin työllisyysyksikkö voisi järjestää henkilöstöä hoitamaan risujen vastaanottoa lämpövoimalan tontille. Omakotiyhdistys selvittää myös uuden tehokkaamman oksasilppurin hankkimista. Kaupunki saattaa osin rahoittaa hankintaa.
 ----
Asia sai uuden 16.5.2011, kun kaikkiaan 39 kaupunginvaltuutettua allekirjoitti Samuli Isolan ja Airi Reenin tekemän aloitteen puutarhajätteen (erityisesti haravointijätteen) vastaanottamiseksi Keravalla syksystä 2011 alkaen.
Tarkemmin pöytäkirjan ote.

Sekavesiviemäroinnin korjausten organisointi

Omakotiyhdistyksen hallitus keskusteli huhtikuun kokouksessa vuoden 2009 alusta käyttöön otetusta sekavesiviemäröinnin tuplajätevesimaksusta ja päätti tehdä aloitteen korjaustöiden suunnittelusta ja organisoinnista kaupungin tekniselle lautakunnalle. Hallitus hyväksyi aloitteen toukokuussa ja laittoi sen teknisen lautakunnan käsittelyyn. Lue aloite... 

Asian eteneminen

Elokuun lopulla teknisen lautakunnan puheenjohta Eero Nurmi kertoi, että kaupunkitekniikalta on pyydetty asiasta vastinetta.

Kaupungin vesihuoltolaitos vastasi syyskuussa, ettei sillä ole mahdollisuuksia nykyisin henkilö- ja talousresurssein hoitaa tehtävää eikä katsonut sitä myöskään tasapuoliseksi korjaustyöt jo itsenäisesti hoitaneita kohtaan. Vesihuolto ei myöskään katsonut voivansa kilpailuttaa suunnittelua ja urakoita kiinteistöjen puolesta. Vesihuolto lupaa kuitenkin antaa kiinteistönomistajille suunnitteluapua ja tietoja pätevistä suunnittelijoista ja urakoitsijoista (09-2949 2275).

Aloite Ahjon Ratatien suojatiestä

Syyskuussa 2008 yhdistys teki aloitteen suojatien tekemisestä Ahjon Ratatielle. Kaupunki suhtautui aloitteeseen myönteisesti, ja suojatiekoroke valmistui marraskuussa 2008.


Mielipidekirjoitus kiinteistöveron nostosta Keravalla

Omakotiyhdistyksen hallitus katsoi, että Keravan kaupunginvaltuuston päätös nostaa kiinteistöveroa on kohtuuton ja valtuutti puheenjohtajan ja taloudenhoitajan laatimaan aiheesta kannanoton Keski-Uusimaa lehteen. Mielipide julkaistiin lehdessä 5.12.2009.


Miten voit vaikuttaa?
Syyskokousesitelmä 14.10.2009:
 Miten asukas voi vaikuttaa lähiympäristönsä toimintoihin?  Keravan kaupungininsinööri Kirsi Rontu 
Esitys kirvoitti vilkkaan mutta rakentavassa hengessä käydyn keskustelun. Alustuksessa käytiin läpi selkeästi kaupunkilaisen mahdollisuudet ja eri kanavat vaikuttaa sekä tehdä aloitteita asioista. Kaupunkilaisen  vaikutuskanavat ja -tavat

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Jani Nieminen esitteli yhdistyksen nimissä tehdyn aloitteen Ahjon Ratatien suojatiestä sekä kertoi selkeän aloitteen reseptin.Ahjon Ratatien suojatie ja koroke miltei valmiina 2.11.2008


Menneitä tapahtumia

Valokuvakisa 2011.

Viron kartanokierros 26.-27.9.2009.

Kesäretki Riikaan 23.-27.7.2008.

Pihakilpailu 2008. Voittajapihat. Kilpailuesite.

Kesäretki Pärnuun, Viljandiin ja Tartoon 9.-12.8.2007.


Omakotiyhdistyksen 60-vuotisjuhla 29.10.2006


Perintöverosuunnittelun mahdollisuudet ja Taide sijoituskohteena 16.11.2005

Väestönsuojelu omakotialueilla 29.9.2005

Kesäretki Nokialle 27.8.2005

Yhdistyksen 55-vuotisjuhla 25.11.2001
Alkuun