Keravan omakotiyhdistys ry - LogoKeravan Omakotiyhdistys ry 
PL 140
04201 Kerava

Päivitys  2.6.2013


Palaute:
keravano @
keravanomakoti.net

KERAVAN OMAKOTIYHDISTYS ry


Asuntokaupan turvan parantaminen

 

Kosteus- ja hometalkoot

Ympäristöministeriön koordinoima Kosteus- ja hometalkoot tarttuu vuosien 2010-2014 aikana järein keinoin rakennuskantaamme piinaavaan kosteus- ja homeongelmaan. Talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia terveyshaittoja sekä taloudellisia menetyksiä ja estää uusien vaurioiden syntyminen.

Kosteus- ja hometalkoot -verkkosivuillakäsitellään mm. uudis- ja korjausrakentamista, kosteus- ja homevauriokorjamista sekä asuntokaupan sudenkuoppia. Sivuilla kerrotaan hankkeista, joilla kehitetään parempia menetelmiä talojen korjaamiseen, edistetään kuntoarvointia ja parannetaan asuntokaupan turvaa. Sivuja päivitetään aktiivisesti sitä mukaan kuin hankkeista saadaan tuloksia.

Mistä löydät pätevän kuntoarvioin tekijän?

Tällä hetkellä se ei ole aivan helppoa, sillä kuntotarkastajaksi voi ryhtyä lähes kuka tahansa (ks. Kuningaskuluttajan juttu).

  • AKK-tutkinnon suorittaneita kuntotarkastajia voit etsiä Fisen sivuilta fise.fi, josta löytyy luettelo pätevistä tarkastajista
  • Myös rakennusterveysasiantuntijat, jotka ovat sertifioituneet VTT:n kautta, ovat osaavia kuntotarkastajia.

Korjaustieto.fi

Korjaustieto.fi on ympäristöministeriön tuottama verkkopalvelu kotien ja kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjaamiseen. Sivuilta löytyy työkaluja, neuvontapalvelu, ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä sekä ammattilaisten hakupalvelu. Sivut auttavat ylläpitämään terveellisen, arvonsa säilyttävän kodin.

Tee parannus!

Tee parannus! -sivusto on Tekesin, ympäristöministeriön ja Sitran toteuttama viestintäohjelma, jonka tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä, suunnitelmallista ja kustannus- sekä energiatehokasta korjausrakentamista.

Pientalon huoltokirja

Kaikki pientaloon tehdyt korjaukset ja huollot kannattaa merkitä ylös. Huoltokirja tai huoltomappi on tässä oiva apua. Kun myyt talosi, huoltokirjassa on kaikki dokumentoituna, etkä unohda oleellisia korjauksia. Remontin vaiheet kannattaa kuvata ja laittaa huoltokirjan tai -mapin liitteeksi.  Sekä Suomen Omakotiliitto että ympäristömisteriö ovat laatineet huoltokirjoja pientaloa varten.

Suomen Omakotiliiton huoltokirja

Ympäristöministeriön huoltokirja
, täyttömalli

Omakotiliitto on laatimassa myös sähköisesti täytettävää ja verkossa ylläpidettävää huoltokirjaa.